دولت صربستان به دنبال عقد موافقتنامههای تجاری با کشورهای مختلف از جمله حوزه اوراسیا است و با جمهوری اسلامی ایران نیز در حال مذاکره است.
ظرفیت های تولیدی و صنعتی البرز امروز چهارشنبه در نشستی مشترک با حضور هیات تجاری از کشور صربستان برای همکاری مشترک تجاری در اتاق بازرگانی بررسی شد.
این نشست با هدف توسعه همکاری های مشترک در زمینه های تحقیقاتی، تولیدی و صادراتی حوزه کشاورزی و در ادامه گفتوگوهای طرفین برگزار شد که میتواند به توسعه روابط اقتصادی و تجاری میان ایران و صربستان کمک کند.
احمد غلامی دبیرکل اتاق بازرگانی البرز در این نشست با اشاره به ظرفیتهای بالای صنعتی و کشاورزی این استان بیان کرد: البرز با حدود سه میلیون و ۵۰۰ هزار نفر جمعیت، کمتر از نیم درصد مساحت ایران را در اختیار دارد اما به دلیل توانمندیهای تولیدی و صنعتی در جایگاه برتری در کشور قرار دارد، اتاق البرز نیز جوانترین اتاق بازرگانی کشور است و اکنون چهارمین دوره فعالیت خود را سپری میکند.
وی با اشاره به استقرار نزدیک به چهار هزار واحد صنعتی در البرز افزود: فعالیت ۱۶۰ برند ملی که بخش قابل توجهی از شرکتهای فعال در حوزه صنایع تبدیلی کشاورزی و صنایع غذایی هستند، در کنار وجود ۱۲ شهرک صنعتی دولتی و غیردولتی از مولفههای مهم اقتصادی البرز به شمار میرود.
غلامی همچنین به فعالیت شهرک صنعتی اشتهارد به عنوان یکی از بزرگترین شهرکهای صنعتی خاورمیانه اشاره کرد وگفت: سطح زیر کشت اراضی زراعی و باغی در استان البرز ۶۸ هزار هکتار است و با ۴۸۰ شرکت دانشبنیان از این حیث جایگاهی برتر در کشور دارد.
دبیرکل اتاق بازرگانی البرز با بیان اینکه ایران و صربستان میتوانند شرکای تجاری خوبی باشند، افزود علاوه بر کشاورزی در حوزه صنایع دارویی نیز ظرفیتهای بالایی در البرز وجود دارد؛ زیرا عمدهای از صادرات دارویی ایران به ویژه در حوزه زیستفناور از این استان انجام میشود و شهرک تخصصی دارویی برکت نیز در آن فعال است، همچنین صنایع غذایی، آرایشی و بهداشتی، ساختمان، نساجی و یا قطعات خودرو از دیگر ظرفیتهای تولیدی البرز برای تعاملات تجاری با صربستان به شمار میرود.
ایجاد فرصتهای جدید همکاری اقتصادی و تجاری ایران و صربستان
سیامک کلبادی رئیس مرکز تجاری ایران در صربستان در این نشست به پیشرفتهای اقتصادی این کشور اشاره کرد و گفت: صربستان قبل، حین و بعد از همهگیری کرونا رشد اقتصادی مناسبی داشته است و برای سال ۲۰۲۵ پیشبینی شده که در صورت عضویت در اتحادیه اروپا به دومین کشور از لحاظ رشد اقتصادی در میان اعضای این اتحادیه تبدیل شود.
وی همچنین با اشاره به پروژههای صنعتی بزرگی که با همکاری این کشور در ایران انجام شده است، بیان کرد: دولت صربستان به دنبال عقد موافقتنامههای تجاری با کشورهای مختلف از جمله حوزه اوراسیا است و با جمهوری اسلامی ایران نیز در حال مذاکره است و جزو معدود کشورهایی بوده که در شرایط تحریم از ایران حمایت کرده و پتانسیل بالای فنی از دیگر شاخصههای مهمی است که زمینه سرمایهگذاری و انتقال برخی ظرفیتهای کارخانهای نقاط مختلف دنیا به این کشور را فراهم کرده است.
هیات تجاری صربستان در ادامه از نمایشگاه دائمی توانمندیهای تولیدی و صنعتی اتاق بازرگانی البرز دیدن کردند.