محبوبه بیدکی - با تحولات اخیر و بروز برخی چالشهای اقتصادی و زیرساختی در کشور، نقش مدیریت دولت در تأمین مایحتاج اساسی و تداوم تولید موضوعی است که توجه صاحبنظران و نمایندگان مجلس را به خود جلب کرده است،در این میان ضرورت همگرایی و همراهی مردم و مسئولان و لزوم استمرار فعالیتهای اقتصادی و تقویت همکاری قوای سهگانه برای عبور از شرایط فعلی از اهمیت بسزایی برخوردار است.
هادی قوامی نماینده مجلس شورای اسلامی، ضمن اشاره به شرایط خاص اقتصادی کشور و قدردانی از تلاش های دولت، می گوید: در ابتدای امر باید از تلاشهای دولت تقدیر شود؛ چراکه در شرایطی دشوار، توانست با مدیریت مناسب، کالاهای اساسی و انرژی کشور را به خوبی تأمین و توزیع کند.
نماینده مردم اسفراین در مجلس دوازدهم با اشاره به حوادث اخیر، از جمله حملات به مراکز برق تهران و خسارات وارده به تاسیسات جنوب کشور، عملکرد دولت را مثبت ارزیابی کرد ه و یادآورمیشود: با وجود حجم مشکلات، دولت موفق شد بر بحرانهای ناگهانی غلبه و نیازهای ضروری مردم را پاسخگو باشد.
وی با بیان اینکه وضعیت فعلی هرچند دشوار است اما زمینهای برای اصلاح برخی ساختارها فراهم کرده، تاکید می کند: این روزها شاهد هستیم که مردم، در کنار وجود برخی تفاوت دیدگاهها، وحدت و همدلی قابل توجهی را از خود نشان دادهاند و این امر بستر لازم برای عبور از چالشها را فراهم ساخته است.
این نماینده مردم ادامه می دهد: نباید اجازه دهیم تحولات اخیر موجب کُند شدن چرخهای اقتصاد کشور شود. بازارهای مالی که تحت تاثیر شرایط متزلزل کنونی قرار گرفتهاند، نیاز به مدیریت هرچه دقیقتر و جلوگیری از اتخاذ تصمیمات شتابزده دارند.
وی در ادامه تاکید می کند: هرگونه توقف در بخشهای تولیدی، اعم از صنعت و کشاورزی پذیرفتنی نیست و استمرار فعالیت این بخشها جزو اولویتهای راهبردی کشور در این مقطع به شمار میرود. بدون تردید پایداری اشتغال و تداوم تولید، اثرات مثبتی بر افزایش تابآوری اقتصادی ملی بر جای خواهد گذاشت.
قوامی همچنین با تاکید بر لزوم انسجام بیشتر تیم اقتصادی دولت، یادآورمیشود: شرایط موجود، نیازمند هماهنگی و همکاری مضاعف قواست تا تصمیمات بنیادین و مؤثری اتخاذ شود و از فرصتها برای تقویت بنیانهای اقتصادی کشور بهرهبرداری کنیم.
در پایان عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس خاطرنشان می کند: حمایت مردمی، همکاری دولت ،مجلس و استفاده مناسب از شرایط پیش رو، از مهمترین ابزارها برای بازسازی اقتصادی و پایداری دستاوردهای کشور محسوب میشود.
در مجموع، بدیهی است که عبور از بحرانهای کنونی جز با حفظ پایداری تولید، حمایت مؤثر دولت و مجلس از بخشهای اقتصادی و اتکاء به همبستگی مردمی میسر نخواهد بود،چرا که مدیریت هوشمندانه بازارهای مالی و جلوگیری از توقف تولید باید محور سیاستگذاریها قرار گیرد و فرصتهای ناشی از شرایط فعلی برای اصلاح و تقویت بنیانهای اقتصادی کشور مغتنم شمرده شود.
mojgan.bidaki88@gmail.com