محبوبه بیدکی - بدون تردید با افزایش سطح تهدیدات ترکیبی علیه کشور، موضوع صیانت از امنیت معیشتی و غذایی طی سال های اخیر به ویژه در جنگ تحمیلی ۱۲ روزه و تجاوز ددمنشانه رژیم صهیونیستی علیه ایران، یکی از دغدغههای اساسی نمایندگان و دولت است که طرح و برنامه ریزی های خوبی برای آن وجود دارد.
در این راستا احمد آریایینژاد، نماینده مردم ملایر و عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی، ضمن اشاره به حملات متجاوزگرانه رژیم صهیونیستی به کشور،معتقد است که؛ امروزه جنگها به حوزههای مختلفی از جمله اقتصادی و امنیت غذایی کشیده شده و دیگر منحصر به میدان نبرد نظامی نیست.
وی با اشاره به حملات چندوجهی اخیر به زیرساختهای کشور، از جمله حمله به بیمارستانها، بر لزوم آمادگی و توجه ویژه به تمام نقاط حیاتی کشور تأکید کرد.
این نماینده مجلس، با تاکید بر نقش ویژه تأمین معیشت مردم در مواقع بحران، می گوید: در شرایطی چون تحریم یا جنگ، امنیت غذایی جامعه به طور مستقیم به مدیریت اثربخش و همچنین توسعهی تولیدات داخلی گره خورده است و خوشبختانه طی این ۱۲ روز قریب به صد درصد معیشت مردم تامین شد.
به گفته این نماینده مجلس، تأمین معیشت شهروندان حتی در دشوارترین شرایط اقتصادی، تحریمها و بحرانها بدون وقفه ادامه یافت و تحقق این هدف، با برنامهریزی دقیق و اتکا به ظرفیتهای داخلی کشور ممکن بود.
آریایینژاد با اشاره به اهمیت محصولات استراتژیک مانند گندم، خاطرنشان می کند: تولید کافی این اقلام علاوه بر پاسخ به نیاز داخلی، فرصت مهیا شدن برای صادرات را نیز فراهم میسازد.
وی ادامه می دهد: وابستگی بیش از اندازه به واردات مواد غذایی نه تنها امنیت غذایی را آسیبپذیر میکند، بلکه در مواقع بحران به ابزاری جهت فشار و اعمال خواستههای کشورهای دیگر علیه ایران مبدل میشود.
عضو کمیسیون بهداشت و درمان تاکیدمی کند؛ ارزیابیهای انجامشده نشان میدهد وضعیت تأمین معیشت مردم تاکنون در سطح مطلوبی قرار داشته، اما بیتردید لازم است برای رویارویی با شرایط پیشبینینشده،آمادگی کامل وجود داشته باشد.
وی یادآور می شود؛بخش حملونقل، ستون اصلی در زنجیره تأمین و توزیع مواد غذایی است و در شرایط بحرانی مانند افزایش مهاجرت از شهر به روستا، باید طرح و برنامه دقیق برای جابجایی مطمئن اقلام اساسی تدوین شود.
آریایینژاد ضمن اشاره به ضرورت تدوین برنامههای مقابله با اختلالات احتمالی در بخش حملونقل، می گوید؛پایداری تأمین معیشت مردم فقط در سایه آمادگی و مدیریت یکپارچه رخ می دهد.
در پایان، این نماینده مجلس بر همدلی، همکاری دستگاهها و پیگیری مستمر شرایط اقتصادی و معیشتی مردم تأکید و خاطرنشان میکند؛ در حال حاضر زمان عملیات سریع و هماهنگ در تمام سطوح مدیریتی برای صیانت از امنیت غذایی و معیشتی جامعه با همت مضاعف مسئولان امکان پذیر شده است./
بطور کلی بدیهی است که؛مدیریت معیشت و امنیت غذایی کشور نیازمند راهبردی چندلایه و مشارکت تمامی بخشهای اجرایی است.بی تردید تأکید مسئولان بر آمادگی کامل، خوداتکایی اقتصادی و تدوین سناریوهای مقابله با بحران، مسیر آینده حمایت از جامعه در دوران فشارهای خارجی و جنگ ترکیبی را ترسیم میکند.
mojgan.bidaki88@gmail.com